Ще трьом російським військовим оголосили про підозру у вивезенні українського зерна

Прокуратура тимчасово окупованого Криму підозрює ще трьох російських військових у вивезенні українського зерна. Це капітани суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор»

Про це йдеться на сайті відомства.

У 2022 році підозрювані неодноразово заходили до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де завантажили свої судна пограбованим українським зерном.

«Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітани періодично вимикали AIS (Автоматична ідентифікаційна система) та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден, які прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова», — йдеться у повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковано фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Військовим загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також: Капітан російського судна ризикує отримати тюремний термін за крадіжки зерна

До того ж, прокуратура Криму вже повідомила про підозри окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власниці російських кораблів та 6 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Вони були причетні до перевезення награбованого зерна через тимчасово окупований Крим.

Нагадаємо, за даними розслідування «Миротворця», крадене з України зерно вивозила одна з російських держкомпаній.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus