Крадене з України зерно вивозить одна з російських держкомпаній — розслідування

Через порт Севастополя вивозять зерно структури, які мають відношення до державного холдингу рф — «Объединенная судостроительная корпорация» (ОСК), повідомляє «Миротворець», пише USM з посиланням на розслідування Миротворця. 

Видання пише, що одне з суден, причетних до вивезення краденого українського зерна, — балкер «Матрос Кошка» — 29 липня пройшло Босфор та вимкнуло AIS у Чорному морі.

Наступного дня судно зайшло до закритого порту Севастополя в анексованому Криму. Балкер поставили в док судноремонтної компанії «Ремкор».

Компанія відноситься до тієї ж бізнес-групи, що і стивідорна «Авлита» (в російських реєстрах — «Авал»). 

Компанії мають спільного засновника — групу компаній «Морские и нефтегазовые проекты». Ця структура, в свою чергу, належить до державного холдингу рф — «Объединенная судостроительная корпорация» (ОСК).

«Ремкор» та «Авал» мають спільного директора — Ігоря Чистякова, який з 2017 року занесений в базу центру «Миротворець».

Отже, 12 серпня «Матрос Кошка» пришвартувався до зернового терміналу «Авлита» для завантаження зерном обсягом у приблизно 27 тис. тонн. 15 серпня судно покинуло Севастополь.

Балкер увімкнув AIS наступного дня, коли підходив до рейду порту Кавказ. Там судно провело три дні без вантажних операцій, а 19 серпня знялося з якоря і попрямувало до порту Бейрут у Лівані. 

Деталі розслідування вказують, що росія приховує вантажні операції у портах Криму. До збуту зерна безпосередньо має відношення російська державна компанія — це доводить, що росіяни контролюють розкрадання українського збіжжя на найвищому рівні.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus