Окупанти на Луганщині не дозволяють місцевим фермерам реалізувати врожай

На тимчасово окупованих територіях Луганської області росіяни не дають місцевим фермерам реалізувати врожай 2022 року як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Також, так звана «окупаційна влада» на неофіційному рівні заборонила усім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів. Українські фермери в розпачі від великих втрат зібраного врожаю», — йдеться у повідомленні.
Зазначимо, що створене росіянами підприємство «Государственный зерновой оператор» та його керівник Нікіта Бусел потрапили до санкційного списку США. Ця компанія була створена для крадіжок та вивезення зерна з окупованої частини Запорізької області.

Читайте також: Капітан російського судна ризикує отримати тюремний термін за крадіжки зерна

Нагадаємо, минулого року медіапроєкт Кримської Медіа Платформи UA SOUTH випустив документальний фільм ZERNO, в якому розповідається про крадіжки українського зерна з окупованих росіянами територій України та незаконне вивезення збіжжя до Туреччини. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus