Держгарантії компенсацій судновласникам по «зерновому коридору» допоможуть захистити агроекспорт — Чайківський

Надання державних гарантій щодо компенсування морським перевізникам шкоди, заподіяної їм внаслідок збройної агресії рф — це не тільки захист учасників «зернового коридору», вкрай необхідний в умовах перманентного саботування росією його роботи. Перш за все — це стратегічне рішення, направлене на нівелювання ризиків різкого падіння агроекспорту у разі здійснення росією якихось нових провокацій.

Таку думку висловив народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, коментуючи схвалення Верховною Радою змін до закону про бюджет-2023, якими, між іншим, передбачене і гарантування виплати компенсацій.

Нагадаємо, що мова йде про проєкт закону №8399, прийнятий Верховною Радою 24 лютого. 2 березня закон направлений на підпис президенту України, так що вже в найближчі тижні держгарантії для операторів «зернового коридору» можуть стати реальністю.

«Арифметика дуже проста. За 7 місяців дії «зернового коридору» через морські порти Великої Одеси експортовано більше 20 млн т зерна. Це менше, ніж було заплановано, але все одно левова частка зернового експорту. Тобто ризик блокування морських шляхів перевезення зерна, напряму корелює з ризиком різкого падіння агроекспорту, чого необхідно запобігти», — пояснює Іван Чайківський суть схвалених новацій.

Експерт підкреслює, що в останні місяці росія активно блокує інспектування суден у Босфорі. При цьому неможливо спрогнозувати її подальші дії — достатньо згадати обстріл буксирів біля Очакова восени 2022 року.

З іншого боку, навіть після того, як рф у минулому жовтні оголосила про призупинення участі в зерновій угоді, рух суден з зерном не припинився. Тобто, оператори і власники суден готові до певного ризику, але їм потрібні гарантії відшкодування можливої шкоди. Новий закон саме такі гарантії їм і надає.

«Закон про держбюджет-2023 доповнюється новою статтею 36, якою гарантується виплата компенсацій фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден. Дія цієї норми поширюється на шкоду, заподіяну внаслідок збройної агресії рф проти України та воєнних дій на території України. Встановлений і розмір компенсацій — до 20 млрд грн. Виділятися кошти на ці цілі будуть з державного дорожнього фонду. Таким правом наділений Кабмін», — конкретизує законодавчі зміни народний депутат.

Уточнимо лише дві деталі. По-перше, гарантії поширюються не тільки на морські судна, але і на судна внутрішнього плавання. А по-друге, на судна як під прапорами України, так і під прапорами іноземних держав.

«Примітно, що спочатку проєкт №8399 не містив пункту про гарантування виплати компенсацій морським перевізникам. Він з’явився після внесення відповідної поправки від час другого читання. Але добре те, що добре закінчується. Я вважаю, що це дуже своєчасна і важлива законодавча зміна», — резюмує Іван Чайківський.

Нагадаємо, що напередодні продовження «зернової угоди» росія в черговий раз заявила, що якісь пункти угоди не виконуються на її користь. Таким чином рф намагається отримати преференції для своєї економіки.

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus