Зерновий коридор: іноземні судна отримуватимуть компенсацію від України в разі їх пошкодження

Кабінет міністрів України затвердив Порядок надання гарантій компенсації шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії рф проти України фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден та суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав. 

Про це повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм.

Держгарантії компенсацій судновласникам по «зерновому коридору» допоможуть захистити агроекспорт — Чайківський
Читати також

Компенсацію отримуватимуть судна у разі заподіяння їм шкоди під час перебування у територіальних водах України, коли вони здійснюють вантажні перевезення і прямують до/з відкритих морських портів України.

Варто зазначити, що судна, власниками або судновласниками яких є громадяни рф та білорусі, такі компенсації отримати не зможуть.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Уряді заявили, що Україна гарантуватиме матеріальну компенсацію власникам та операторам кораблів, які задіяні в «зерновій угоді». Виплати здійснюватимуть з держбюджету у разі, якщо росія почне саботувати «зернову угоду» і створюватиме ризики знищення суден, що працюють за цією угодою.


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus