росіяни розграбували агрофірму та термінал Богуслаєва у Бердянському порту

росіяни розграбували агроактиви в Херсонській та Запорізькій областях екс-президента корпорації «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Зокрема, вивезли зерно із підприємства «Айленд» та термінала «Нова Хотиця» у Бердянському порту.

Про це йдеться у записах телефонних розмов, які оприлюднили «Схеми» Радіо Свобода.

У розмові за 22 березня 2022 року з Петром Кононенком, який обіймав посаду члена ради директорів «Мотор Січі» та досі керує російським підприємством «Борисфен», Богуслаєв скаржився, що військові рф незаконно вивезли сільгоспобладнання та зерно, яке зберігалось на його підприємстві «Айленд» на Херсонщині.

«Зайшли хлопці ваші. Грабіж страшний. Навіть я не думав, що таке буде. Я не кажу по країні — у мене. В Херсонській області, Херсон, у мене Новотроїцький район, моє господарство «Айленд», паї. Заїхали в формі, два «Урали», завантажили сільгоспобладнання, два генератори, взяли мою вантажну машину, завантажили її та поїхали», — бідкається В’ячеслав Богуслаєв.

За інформацією журналістів «Схеми», Богуслаєв значився бенефіціарним власником підприємства «Айленд», яке займається вирощуванням зернових, до кінця 2021 року.

Згодом він нарікав уже на те, як загарбники розграбували термінал «Нова Хортиця» у Бердянському порту.

«У мене дев’ятий причал в Бердянському порту, я купив його. Позабирали компʼютери всі, хліб забрали з елеваторів, чужий, я ж на зберігання взяв. Все зсипали, вивезли. Взагалі незрозуміло. Я не думав, що можуть. Ми можемо так. Мабуть, змовилися з бандитами», — скаржився Богуслаєв вже Анатолію Сітнову, російському генерал-полковнику у відставці, голові ради директорів московської компанії «Двигуни «Володимир Клімов-Мотор Січ».

Той йому відповідає, мовляв, війна є війна. На що Богуслаєв говорить: «Ні, ну зачекай, я не вірю в це. Не повинно цього бути. Не повинно».

Хоча під час розмов В’ячеслав Богуслаєв скаржиться на обстріли російської армії та мародерство російських солдатів, однак не припиняє вести з ними бізнес-справи.

Нагадаємо, що у жовтні минулого року він був затриманий СБУ за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресорці. Відомо, що з 2000 року В’ячеслав Богуслаєв мав російське громадянство.

Наталія Родак, Latifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus