Вантажні перевезення через перехід Березине-Басарабяска можуть розпочатися вже з наступного тижня

Рух вантажних потягів через прикордонний перехід Березине-Басарабяска може розпочатися наступного тижня. Про це йшлося під час наради представників «Укрзалізниці» з румунськими та молдовськими перевізниками.

Повідомляє Rail.insider.

Як розповів представник ДП «Залізниця Молдови» Володимир Сербінов, перевізник отримав лист від «Укрзалізниці» про готовність розпочати рух вантажних потягів через прикордонний перехід Березине—Басарабяска з 00 годин 13 березня.

Посадовець додав, що наразі йдеться про запровадження тимчасового прикордонного контролю на українському боці.

Залізниця Молдови має намір розглянути лист і озвучити свою позицію 9-10 березня.

Заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов зауважив, що також необхідно опрацювати питання проведення фітосанітарного і ветеринарного контролей для перевезень зернових вантажів через перехід.

Нагадаємо, що З 8:00 години ранку 9 березня скасовано ветеринарний контроль української агропродукції, що слідує транзитом через Республіку Польща до польських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце, Щецин чи до інших країн.

Софія ЯрошенкоLatifundist.com, 2023 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus