На Одещині збудують причал для перевантаження та зберігання зернових

В Ізмаїльському районі Одеської області збудують причал для перевантаження та зберігання зернових, навалювальних та генеральних вантажів.

Про це йдеться у відповідному проєкті рішення Саф’янівської сільської ради, пише «Юг.Today».

Будівництвом займатиметься Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат. Під причал виділили майже 2,4 га землі за межами Старої Некрасівки Саф’янівської громади.

«Сьогодні на всі дунайські порти розповсюджується відповідна державна програма, в рамках якої вони працюють як зерноперевальні. Тому Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає дозвіл на розміщення нових причалів вздовж Дунаю з урахуванням того, що їх можна буде задіяти для перевалки зерна. У целюлозно-картонного комбінату буде перший причал, тому й потрібно розробити детальний план території», — пояснив керівник управління земельних ресурсів Саф'янівської громади Костянтин Володимирович.

Нагадаємо, «Аскет Шиппінг» збудує зерносховище в порту Ізмаїл. Потужність одночасного зберігання складатиме на 5 тис. т. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus