Румунські аграрії блокуватимуть митницю через поставки неоподаткованого зерна з України

Фермери Тульчинського повіту Румунії планують заблокувати митницю «Ісакча». Вони проти великих поставок неоподаткованого зерна з України. 

Про це повідомляє USM з почиланням на румунські ЗМІ.

Акція протесту запланована на 7 квітня.

Румунських колег планують підтримати і болгарські аграрії. Фермери у цих країнах незадоволені рішеннями Єврокомісії щодо безподаткового імпорту українського зерна.

Читайте також: Зелене світло соєвому шроту з України і червоне — для зерна. Що відбувається на польському ринку?

«За словами румунських виробників сільгосппродукції, вони були вимушені знизити ціни на зерно, але не змогли його продати. Причина — транспортна логістика була орієнтована на перевезення з України, і склади та термінали у портах на Чорному морі були заблоковані», — пише видання.

Нагадаємо, що наприкінці березня Болгарська національна асоціація виробників зерна провела триденну акцію протесту. Аграрії вимагали не поширювати на Болгарію дію європейського регламенту про безмитне ввезення товарів аграрного походження з України. Вони заявляли, що 7 квітня румунські фермери заблокують порт Констанца.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus