Окупанти розбудовують залізничний хаб в Маріуполі, щоб вивозити зерно з окупованих територій

росіяни планують розбудовувати великий залізничний хаб в Маріуполі — для цього вони демонтують залізничний вокзал та прилеглі будинки. Таким чином окупанти хочуть налагодити вивезення українського збіжжя з окупованих територій.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише USM.

Наразі росіяни перебудовують порт Маріуполя та зносять залізничний вокзал. 

За словами Андрющенка, росіяни планують перетворити Маріупольський морський порт на військово-логістичну базу, яка разом із залізницею працюватиме для експорту награбованого українського зерна. 

«Якщо їм вдасться реалізувати плани, то вони зможуть використовувати це для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя, адже Маріупольський порт — найбільший на узбережжі Азовського моря. Віримо, що ці плани зірве український контрнаступ, але, на жаль, вони все одно встигнуть демонтувати частину приватних будинків в районі вокзалу», — зазначив Андрющенко.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року з Маріупольського порту окупанти звільнили всіх маріупольців (за виключенням окремих спеціалістів-колаборантів) та завезли туди працівників з рф. Тоді ж вони розпочали роботи з розділення причалів на умовно-цивільні та умовно-військові.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus