Україна розширила склад делегації на переговорах з Польщею. Зміст угоди про агроекспорт може змінитися

Несподівана участь першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки України Юлії Свириденко в «зернових переговорах» в Польщі 17 квітня може призвести до зміни вже погодженого тексту угоди про умови імпорту і транзиту української сільськогосподарської продукції.

Про це повідомляє польська радіостанція RMF FM, посилаючись на свої джерела.

Читайте також: Односторонні дії країн ЄС у питанні імпорту українського зерна є неприйнятними — Єврокомісія

Склад української делегації розширили в останню хвилину. В міністерстві сільського господарства Польщі неофіційно зазначають, що підвищення рівня української делегації не найкращий сигнал у цьому контексті. Спочатку міністри сільського господарства повинні були ухвалити нову угоду, яка перевизначить правила імпорту та транзиту.

«Чиновники кажуть, що проект тексту був узгоджений на вихідних і майже готовий. Однак присутність віце-прем'єра Свириденко може означати, що весь документ доведеться писати майже з нуля», — пише видання.

Кореспондент RMF FM, посилаючись на джерела, зазначає, що навряд чи зустріч в понеділок у Варшаві буде успішною.

Нагадаємо, польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України. Пізніше про таке ж рішення повідомила і Угорщина. 

Виконано за допомогоюDisqus