Волошкове поле збільшить виробничі потужності та подвоїть виробництво ультрапастеризованого молока

Молочна компанія «Волошкове поле» планує подвоїти виробництво ультрапастеризованого молока, інвестувавши 1,5 млн євро на поставку лінії «Тетрапак» та збільшивши виробничі потужності. 

Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine розповів генеральний директор компанії «Волошкове поле» Андрій Табалов.

За його словами, ультрапастеризоване молоко у компанії вважають перспективним напрямком для експорту. 

«Мова йде про збільшення виробництва, що дозволить більше експортувати. Зараз це приблизно 2 тис. т на місяць, але цю цифру ми плануємо подвоїти. Для цього уклали контракт на 1,5 млн євро на поставку лінії «Тетрапак». Це дозволить наростити наші обсяги в Україні, але основну частину ми плануємо експортувати. Зараз певний попит на нашу продукцію є в Молдові і Грузії, а плануємо продавати цю продукцію ми також в Румунії і Болгарії», — розповів Андрій Табалов. 

Він зазначив, що для пришвидшення розвитку експортного напрямку молочної продукції владі потрібно владнати постійні непорозуміння з виробниками молока. 

Читайте також: Як росіяни звільнили Агросвіт від бізнесу, а 2 тис. корів — від життя. Репортаж з Харківщини

«Вони говорять про те, що переробники замало платять. А ми закликаємо до переговорів у пошуках золотої середини і застосування європейських практик. Згідно з ними, переробники і виробники домовляються так, щоб біржова молочна продукція на експортних ринках була і якісною, і конкурувала за ціною», — додав Андрій Табалов.

Нагадаємо, в Україні пропонують знизити ставку ПДВ на молоко та молочні продукти до 10%, завдяки чому ціна стане доступнішою для продукції всієї молочної лінійки. Це стосується як вітчизняних, так і імпортних молочних продуктів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus