Порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки за 4 місяці — АМПУ

Станом на 9 травня морський порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6 млн 187 тис. т. Це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.

Про це повідомила Адміністрація морських портів України.

Найбільші обсяги з обробки вантажів у операторів: «Ізмаїльській морський торговельний порт» (2,6 млн т), «Дунайсудноремонт» (1,3 млн т), «Дунайсудносервіс» (805 тис. т).

На першому місці у номенклатурі вантажів морського порту Ізмаїл за обсягами перевантаження хлібні вантажі, на другому інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третьому катуни.

Потужності з експорту агропродукції збільшились завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів, а також за рахунок будівництва нового терміналу «НІБУЛОН».

Читайте також: НІБУЛОН збудує елеватор та млин в Ізмаїльському порту

«Збільшенню пропускної спроможності морського порту Ізмаїл, який сьогодні обробляє суттєву частку українського експорту, сприяло відновлення судноплавства у гирлі Бистре, збільшення акваторії МП Ізмаїл, та проведенні днопоглиблювальних робіт в акваторії порту. Дунайський кластер це ключовий альтернативний шлях експорто-імпортної логістики, який є пріоритетним для подальшого розвитку для ДП «АМПУ», — розповів голова АМПУ Юрій Литвин.

Нагадаємо, у лютому 2023 року новий перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» в Ізмаїлі обробив майже 162 тис т. вантажів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus