Укрзалізниця готує проєкти збільшення пропускної спроможності станції Ізмаїл

«Укрзалізниця» розглядає проєкти щодо покращення пропускної спроможності станції Ізмаїл.

Про це йшлося під час онлайн-наради залізничників із представниками аграрного ринку 22 червня, пише Rail.insider.

За словами директора регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» з логістики та роботи з поромами Іван Ємець, наразі у товаристві розглядають проєкти щодо розширення пропускної спроможності станції Ізмаїл, і не лише її. Передусім йдеться про дільниці Арциз—Ізмаїл та Білгород-Дністровський—Ізмаїл.

Так, наразі розглядається варіант електрифікації дільниці Білгород-Дністровський—Ізмаїл. Його реалізацію мають намір розпочати вже цього року.

«Кількість поїздів, які можуть заходити до станції Ізмаїл, наразі максимум дев’ять. Тож пропускної спроможності для підведення потягів туди достатньо. Але недостатнім є розвиток парку «Новий» самої станції Ізмаїл», — уточнив Іван Ємець.

Він зауважив, що тут мають намір добудувати 8-му та 9-ту колії у 2024 році. Також у наступному році УЗ планує розширити горловину станції.

Читайте також: Аграрії хочуть збільшити передачу вагонів через новий прикордонний перехід в напрямку Рені

«Наступного року ми плануємо розширити горловину станції, точніше парку «Новий», та побудувати витяжну колію № 13, яка надасть змогу працювати на подачу в порт окремо від подачі на під’їзну колію «Нібулону», що теж збільшить переробку. Вважаємо, що наразі цього буде достатньо для того, щоб збільшити переробну спроможність станції з боку залізниці», — сказав Ємець.

За його словами, вивантаження має зрости до 400–450 вагонів, щоб Укрзалізниця могла приймати цей потік.

Деякі проєкти наразі перебувають у процесі розроблення. За ними тривають предпроєктні роботи та підготовка матеріалів до подання до Укрзалізниці на розгляд.

Нагадаємо, у 2023 році ажіотажного попиту на перевезення зернових вантажів, як торік, не прогнозується.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus