За тиждень жодне судно не пройшло інспекцію в рамках «зернового коридору»

За 41-й тиждень роботи «зернового коридору» з 8 по 14 травня 2023 року жодне судно не пройшло інспекцію на вхід та жодне судно не зареєстроване для огляду на вхід. Наразі 60 суден очікують на огляд.

Про це повідомляє Український клуб агробізнесу (УКАБ).

Зараз в морських портах вантажаться лише судна, які зайшли раніше і найближчими днями вони закінчаться. росіяни практично зупинили можливість подальшого експорту української агропродукції морським шляхом.

«За 41-ий тиждень роботи «зернового коридору» з 8 по 14 травня 2023 року через морські порти Одеської області було експортовано 550,3 тис. т агропромислової продукції, що на 36% більше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому. Кількість кораблів, котрі завантажені за цей тиждень, становила 13 одиниць, що на 2 судна більше попереднього тижня. Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують на неї», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зерновий коридор: росія вдвічі збільшила експорт зерна попри заяви про неефективність угоди

 Найбільші обсяги експорту протягом 41-го тижня роботи «зернового коридору» становили:

  •  кукурудза (50% експорту за цей період);
  •  пшениця (28%);
  •  ячмінь (13%).

Українське зерно експортували до Азії (Китай, Бангладеш та Туреччина), Африки (Єгипет, Судан) та Європи (Іспанія). 

Всього з початку роботи «зернового коридору» з 1 серпня 2022 року по 14 травня 2023 року вдалося експортувати 30,2 млн т продукції АПК.

Нагадаємо, в ООН заявили, що не мають альтернативи «зерновій угоді» на випадок, якщо росія вийде з неї після 18 травня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus