COCERAL відкинула звинувачення про постачання до ЄС неякісного українського зерна

Європейська зернова асоціація COCERAL відкинула звинувачення у постачанні до ЄС з України неякісного зерна. Таку заяву Асоціація була змушена зробити через поширення неправдивих чуток про нібито завезення зерна низької якості на ринок ЄС.

Про це повідомляє Українська зернова асоціація.

«Технічне» українське зерно в Польщі — це шахрайство з обох сторін — трейдер

Читати також

За інформацією УЗА, в деяких сусідніх країнах, які заборонили ввезення українського зерна почали поширювати чутки про те, що нібито з України завезено зерно низької якості, зокрема зараженого мікотоксинами чи навіть забруднене радіацією. 

В COCERAL зазначають, що її члени, які торгують сільськогосподарською сировиною, пильно стежать за тим, щоб товари з країн-членів ЄС відповідали високим стандартам безпеки, встановленим в ЄС. Як наголошує COCERAL, члени Асоціації беруть на себе повну відповідальність за дотримання цих стандартів.

«Всі вантажі будь-якого походження проходять перевірку, і наші члени відхиляють будь-які вантажі, які потенційно можуть мати негативний вплив на здоров’я людей і тварин. Цей суворий процес є частиною щоденної практики трейдерів COCERAL в рамках їхніх обов’язків з оцінки та управління ризиками», — йдеться в заяві COCERAL.

Нагадаємо, за даними польської прокуратури десятки компаній були пов'язані з шахрайськими схемами імпорту технічного зерна з України до Польщі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus