Американські спеціалісти поділяться з українськими колегами досвідом якісного аналізу ґрунту

З 21 по 26 червня Travelite AGRO проведе міжнародний науково-практичний Онлайн АгроКонсиліум на тему «Аналіз ґрунту як інструмент економії та оптимізації агровиробництва». 

Агро-лабораторії США, Великобританії та України отримали від Travelite AGRO гомогенізований (однаковий) зразок ґрунту для аналізу. Всі учасники отримають результати за 3 дні до науково-практичного агроконсиліуму.

Читайте також: Експерти розповіли, як уберегти ґрунт від втрати родючості

Представники кожної з лабораторій нададуть вичерпну інформацію про методи тестування кожного з елементів, інструменти для гарантії якості, їхні унікальні фішки та підходи до розробки рекомендацій.

Учасники дізнаються, за якими стандартами кожна лабораторія-учасник аналізує кожен із актуальних елементів і чому саме за ними. Під час заходу можна буде ставити запитання та обмінюватися досвідом та практиками з іншими учасниками.

«Всі партнерські лабораторії, що задіяні в проєкті, — це авторитетні установи, кожна з яких виконує свою функцію на відмінно. Наше завдання — донести їх секрети та філософію розробки рекомендацій до широкого загалу та навчити користуватися цими даними з користю для виробництва», — розповів CEO Travelite AGRO Роман Гринишин.

Окрім результату аналізу, консультанти дадуть відповіді на багато практичних питань, включаючи:

  • Який метод відбору ґрунту кращий, зональний чи за сіткою?
  • Які дані слід використовувати для розподілу зон?
  • Глибина відбору проб: 6 дюймів (15,24 см) порівняно з глибшими пробами ґрунту.
  • Як часто проводити аналіз ґрунту і як його відрегулювати відповідно до сівозміни (кукурудза, соя, соняшник, ріпак, пшениця)?
  • Чи слід проводити проміжний аналіз ґрунту в сезон або додатково між плановими відборами проб ґрунту?
  • Які елементи слід тестувати на полі без історії поля порівняно з регулярним аналізом?

Спікерами АгроКонсиліуму будуть представники лабораторій США, серед них:

  1. Dr. Ray Ward — засновник Ward Laboratories. Має ступінь ґрунтознавства (Університет штату Небраска) і ступінь доктора рослинництва (Університет штату Південна Дакота).
  2. Dr. Michael McNeal (Midwest Labs) — голова Ag Advisory Ltd. Доктор філософії з агрономії (Університет штату Айова). Агроконсультант з родючості ґрунтів, фізіології рослин та кількісної генетики.
  3. Dr. Bill McKibben (Logan Labs) — агроном і автор 2 книг про ґрунти. Консультант з питань родючості ґрунтів з 1976 року. Закінчив Університет штату Огайо зі ступенем магістра наук з хімії ґрунтів. Власник компанії Soil Tech Inc.

Щоб взяти участь в АгроКонсиліумі, перейдіть за посиланням та зареєструйтесь.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus