Відновити сільське господарство півдня можна буде мінімум через пʼять років — думка

Відновити сільське господарство південного регіону, яке постраждало від підриву Каховської ГЕС, можна буде мінімум через пʼять років.

Таку думку висловив власник херсонського фермерського господарства «Аделаїда» Сергій Рибалко у коментарі Forbes.

«Короткострокові наслідки значно більше переоцінені, ніж довгострокові. Довгострокові наслідки  це знищення найбільшої зрошувальної системи, яка могла поливати близько 500 тис. га»,  говорить Рибалко.

За його словами, під загрозою постачання води в системи зрошення полів Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей, більшість яких наразі тимчасово окуповані.

Читайте також: В Мінагро розповіли про наслідки підриву Каховської ГЕС для сільського господарства

Віцепрезидент Київської школи економіки Олег Нівʼєвський зазначає, що в Україні було до 0,5 млн га під реальним поливом, тому через підрив без зрошення залишились близько 200 тис. га на окупованих територіях.

«Втрати для аграрного сектору після року війни не виглядають значними. Більші проблеми — це екологія та людські долі», — додав Нів'євський.

Як повідомлялося раніше, після підриву росіянами Каховської ГЕС може відкритися піщане дно. Це призведе до утворення нової пустелі з усіма кліматичними наслідками.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus