Дунайські порти у 2023 році обробили вже 11,5 млн т вантажів

Морські порти Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ за п'ять місяців 2023 року обробили 11,5 млн т вантажів. Це абсолютний рекорд перевалки для портів цього регіону за п’ять місяців.

Про це заявив голова «Адміністрації морських портів України» Юрій Литвин.

«Стосовно Дунаю ми вже маємо досить вражаючі показники. За 2022 рік портами було перевантажено 16 млн т вантажів, а за 5 місяців 2023 року вже оновлено новий рекорд вантажоперевалки (за оперативними даними) — 11,5 млн т», — сказав Литвин під час онлайн зустрічі в Європейській Бізнес Асоціації (ЄБА).

Він додав, що завдяки тісній співпраці підприємства з Міністерством розвитку громад територій та інфраструктури України та бізнесом, у розвиток портової інфраструктури портів Дунаю у 2022 р та у 1-му кварталі 2023 р вдалося залучити близько $97 млн. До кінця 2023 р цей показник може сягнути більше $100 млн.

Читайте також: Дунайські порти встановили абсолютний рекорд вантажоперевалки

Нагадаємо, за оперативними даними морський порт Рені у травні 2023 року перевантажив 1 млн т вантажів. Це рекордний показник за всю історію існування порту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus