Дунайські порти встановили абсолютний рекорд вантажоперевалки

Дунайські порти у травні 2023 року перевантажили понад 3 млн т вантажів. Це абсолютний рекорд для портів цього регіону.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

«Розвиток Дунайського кластеру — це одне із пріоритетних завдань нашого підприємства. Вже зараз відомі світові компанії інвестують в розвиток портових потужностей та флоту на Дунаї, що дозволяє постійно збільшувати обсяг експорту та імпорту продукції. Цього місяця державні та приватні стивідорні компанії оновили свої історичні рекорди», — зазначив керівник підприємства Юрій Литвин.

Читайте також: Нова філія НІБУЛОНу обробила перший мільйон тонн вантажів

Крім того, Єврокомісія та Дунайська комісії у співробітництві з адміністрацією Нижнього Дунаю, Міністерством транспорту Румунії займаються збільшенням пропускної спроможності Сулінського каналу, адже від цього також залежить продуктивна робота портів Дунайського регіону.

Нагадаємо, станом на 9 травня морський порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6 млн 187 тис. т. Це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus