Єврокомісія затвердила пакет підтримки для фермерів пʼяти країн

Єврокомісія затвердила пакет підтримки на суму 100 млн євро для фермерів Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччини.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Пакет передбачає виділення 9,77 млн євро Болгарії, 15,93 млн євро Угорщині, 39,33 млн євро Польщі, 29,73 млн євро Румунії та 5,24 млн євро Словаччина.

«Фермери з цих п’яти держав-членів стикаються з проблемами, пов’язаними з логістичними вузькими місцями імпорту певних агропродовольчих товарів з України. Виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту обмеженої кількості товарів з України набули чинності 2 травня та будуть скасовані до 15 вересня 2023 року. Спільна координаційна платформа також працює над покращенням торгівлі між Європейським Союзом та Україною через Шляхи Солідарності», — повідомила в Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія активує резервний фонд для підтримки фермерів

Нагадаємо, раніше польські ЗМІ заявляли, що Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під тиском Києва гальмує виділення допомоги фермерам Євросоюзу, аргументуючи це тим, що Польща ускладнює транзит українського збіжжя. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus