У липні може відбутися зустріч аграрних міністрів п’яти країн ЄС із Сольським

Польща пропонує у другій половині липня провести зустріч міністрів сільського господарства п’яти країн ЄС, в яких діє заборона на імпорт українського зерна. До зустрічі має долучитися і міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський

Про це повідомив у Люксембурзі міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус після зустрічі аграрних країн ЄС, пише Wnp.pl.

«Швидше за все, така зустріч відбудеться третього тижня липня. Треба поговорити про технічні питання, а також пояснити, що наша діяльність (п’яти країн ЄС — прим. ред.), яку ми здійснюємо в Євросоюзі, спрямована на те, щоб допомогти Україні, але одночасно не завдати шкоди нашим фермерам, і допомогти створити відповідні інструменти на майбутнє», — заявив Телус.

Він додав, що виділені напередодні Єврокомісією 100 млн євро для аграріїв з п’яти країн ЄС для компенсації втрат, завданих імпортом українського збіжжя на ринки цих країн, «не вирішує проблему». Йдеться не лише про гроші, а також про необхідність прийняття системних рішень на майбутнє.

Читайте також: Єврокомісія активує резервний фонд для підтримки фермерів

Телус додав, що міністри аграрної політики п’яти країн ЄС самі вестимуть індивідуальні переговори з усіма іншими профільними міністрами євроспільноти, аби роз’яснювати потребу прийняття системних рішень з цього приводу.

Нагадаємо, Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Виконано за допомогоюDisqus