Миколаївський порт важливий, бо є прикладом державно-приватного партнерства — Гапєєв

Станом на сьогодні потужність зберігання зерна в миколаївських портах складає 1,5 млн т. До повномасштабного вторгення починали реалізовуватися проєкти, які б дозволили збільшити ці потужності до 2 млн т.

Про це заявив СЕО Грейн Карго Шиппінг Микола Гапєєв під час Reconstruct Ukraine Forum.

«Коли ми говоримо про експорт українського зерна і чорноморські порти, нам не варто забувати, що до повномасштабного вторгнення зерновою столицею України була Миколаївщина. Порт Миколаїв є прикладом державно-приватного партнерства», — каже Гапєєв.

Він зазначив, що починаючи з 2010 року, в Миколаївському порту були реалізовані інвестиційні проєкти, які залучили COFCO International, Posco International і Bunge.

Читайте також: Порти Миколаєва поки що не будуть розміновувати — Кім

Гапєєв додав, що Миколаїв важливий не лише для експорту зерна, а й для суднобудівної галузі.

«Поновлення заходу суден до портів Миколаєва сприятиме відновленню України, її післявоєнній відбудові, тому що це робочі місця, це великий рух грошових коштів, це працююча економіка», — сказав Гапєєв.

Нагадаємо, через повну блокаду портів Миколаєва «НІБУЛОН» перепрофілював діяльність на роботу в якості «сухого порту» із переведенням вантажів з автотранспорту на залізницю. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus