ФДМУ продасть агрохолдинг, вилучений у російського олігарха

Фонд держмайна оголосив старт приватизації активів, стягнутих у російських олігархів. 10 серпня ФДМУ проведе на Prozorro.Продажі відкриті торги з продажу агрохолдингу «Інвестагро», який раніше належав російському мільярдеру, акціонеру титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайлу Шелкову.

Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Стартова ціна — 55 млн грн. Гарантійний внесок для участі у торгах — 11 млн грн.

«Дотримуємося обіцянок. Цей аукціон має стати символом прозорості та справедливості. Агресор має бути покараний. Колишні російські активи будуть працювати на відбудову України та розвиток її економіки», — зазначив голова ФДМУ Рустем Умєров.

Читайте також: російські олігархи Чемезов та Шелков хотіли обікрасти Україну на 150 млн грн

За підсумками 2022 року «Інвестагро» отримала 3,7 млн грн чистого прибутку, I півріччя 2023 року — 7 млн грн збитку. «Інвестагро» має поточну кредиторську заборгованість 17,2 млн грн. У власності компанії 25 об'єктів нерухомого майна та 12 транспортних засобів. «Інвестагро» орендує 204 земельні ділянки загальною площею майже 1326 га.

Нагадаємо, на початку лютого 2023 року стало відомо, що Україна націоналізувала заводи та агрохолдинг російських олігархів Михайла Шелкова та Сергія Чемезова вартістю 2 млрд грн. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus