Україна планує відновити експорт мʼяса до Китаю

Україна планує відновити та налагодити експорт мʼяса та мʼясної продукції до Китаю.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Ми спеціально зустрілися з профільним асоціацями та представниками Держпродспоживслужби перед поїздкою української офіційної делегації до Китаю, де обговорюватимуться деталі співпраці в частині експорту нашого м’яса, зокрема свинини. Нам важливо обговорити всі деталі між учасниками ринку, щоб це питання було вирішено результативно», — сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

В міністерстві зазначили, що найбільша кількість заявок українських експортерів мʼяса на сьогоднішній день стосуються саме китайського ринку. Через ковід та війну співпраця в частині експорту яловичини була призупинена.

Читайте також: В Україні здорожчали практично всі види мʼяса

«Нині відбувається певне потепління в торговельних відносинах між Україною та Китаєм і список наших експортерів яловичини, свинини продовжує розширюватися. Також в порядку денному стоїть питання і щодо експорту м'яса птиці», — додали в міністерстві.

Наразі відбувся обмін щодо ключових питань із китайською митницею для підготовки двосторонніх зустрічей між країнами, які заплановані на найближчий час.

Нагадаємо, Україна зможе експортувати до Лівану дрібну рогату худобу, а саме овець та кіз для забою.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus