Україна встановлює тимчасовий судноплавний шлях після зриву росією зернової угоди — лист

Україна встановлює тимчасовий судноплавний маршрут для підтримки поставок зерна після того, як росія вийшла із зернової угоди.

Про це йдеться в офіційному листі Києва, пише видання ABC News.

Україна заявила, що «вирішила встановити на тимчасовій основі рекомендований морський маршрут», у листі, надісланому до Міжнародної організації судноплавства ООН.

«Його мета — сприяти розблокуванню міжнародного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря», — зазначив у листі виконувач обов'язків міністра громад, територій та розвитку інфраструктури України Василь Шкураков.

Україна додала, що додатковий транспортний маршрут, який вона встановлює, веде до територіальних вод і виключної морської економічної зони Румунії, яка є однією з сусідніх чорноморських країн.

Читайте також: Експерт розповів, як ООН і Туреччина можуть сприяти роботі «зернового коридору» без росії

Зазначимо, з 00:00 за київським часом 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, будуть розглядатися росією як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus