путін хоче стати «зерновою надімперією» — Данілов про атаки росіян на українські порти

Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон — це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування «зернового коридору». 

Про це заявив секретар РНБО України Юрій Данілов.

«За кремлівським планом мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи. росіяни очікують, що через шантаж примусять Захід до перемовин і прийняття путінського «зернового ультиматуму» — відновлення експорту російського аміаку, зняття частини санкцій та інших обмежень», — написав Данілов у Facebook.

Він зазначає, що знищення української інфраструктури, що забезпечує функціонування «зернового коридору», має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей.

«План — поставити світ на коліна і зробити росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї «енергетичної наддержави» путін хоче стати «зерновою надімперією», — вважає Данілов.

Секретар РНБО додав, що світ і Захід мають проявити твердість і непорушність і дати свою достойну відповідь росії, яка полягатиме у повноцінному відновленні функціонування українського «зернового коридору» під гарантії міжнародної безпеки.

Читайте також: Після зриву зернової угоди росія замахнулась на порти Великої Одеси. Як далі експортувати зерно?

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus