росіяни заявили, що відкрили «попереджувальний вогонь» по судну, яке прямувало до Ізмаїлу

13 серпня росіяни відкрили попереджувальний вогонь по судну, яке прямувало в український порт Ізмаїл.

Про це заявили в міноборони рф.

«13 серпня близько 6.40 мск у південно-західній частині Чорного моря патрульним кораблем Чорноморського флоту «Василь Биків», який здійснював контроль судноплавства, виявлено суховантажне судно «Сукра Окан» під прапором Палау, що прямував в український порт Ізмаїл. На вимогу зупинки для огляду на перевезення заборонених вантажів капітан суховантажу не відреагував», — йдеться у повідомленні.

Для примусової зупинки судна з російського бойового корабля було «відкрито попереджувальний вогонь з автоматичної стрілецької зброї».

Згідно повідомлення російського міноборони,  для перевірки суховантажу з борту патрульного корабля «Василь Биков» було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських військових.

«За результатами радіопереговорів, судно застопорило хід, оглядова група висадилася на суховантажне судно. Після завершення роботи оглядової групи на борту «Сукра Окан» судно продовжило рух до порту Ізмаїл. Кораблі ЧФ продовжують патрулювання у призначених районах», — додали в російському відомстві.

Нагадаємо, Україна відкрила реєстрацію для торговельних суден та їхніх власників для проходження тимчасовими маршрутами, які були оголошені раніше.

Виконано за допомогоюDisqus