Україна вже реєструє судна для проходження тимчасових коридорів у Чорному морі

Україна відкрила реєстрацію для торговельних суден та їхніх власників для проходження тимчасовими маршрутами, які були оголошені раніше.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі «Єдиних новин».

Судновласників і капітанів суден попередили про потенційну небезпеку, зокрема з боку російського флоту, а також про мінну небезпеку.

Речник ВМС зазначив, що все буде відбуватися під наглядом Збройних сил України, які роблять все можливе, що від них залежить, щодо забезпечення безпеки. Зараз вже відкрита реєстрація, координатор вже працює.

«Вони (росіяни — прим. ред) не просто кажуть, що ці судна будуть розглядатися як перевізники зброї, а в одному з морських переговорів було почуто, що буде визнано, що ця країна бере участь у війні на боці України. Станом на зараз це такий тероризм в радіоефірі, і відповідно, це теж є порушенням міжнародного права, морського права щодо свободи судноплавства», — сказав Плетенчук.

Він додав, що наразі всі подробиці щодо кількості суден та їхніх власників, які уже зареєструвались, не можна розкривати. Також ще не визначені терміни, на які оголошені тимчасові маршрути.

Нагадаємо, 10 серпня Військово-морські сили Збройних сил України оголосили тимчасові коридори для торгівельних суден, що йдуть до/з портів України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus