З Одеського порту вийшло перше з 16 липня судно

Перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси.

Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеса та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.

«16 серпня 2023 року контейнеровоз, який знаходився в порту Одеса з 23 лютого 2022 року, вийшов за Воронцовський маяк і тримає курс на Босфор. На борту — понад 30 тис тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством», — йдеться у повідомленні.

Коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації.

Читайте також: Провокативні дії росії в Чорному морі — це «неприйнятна ескалація» — Держдеп США

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

«Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Рада ІМО визнає міжнародне право України на вільне торговельне судноплавство і закликає росію припинити будь-які погрози та дотримуватися міжнародних конвенцій», — додав Кубраков.

Він нагадав, що останній раз судно виходило в рамках зернової угоди 16 липня з порту Одеса.

Нагадаємо, 10 серпня Військово-морські сили Збройних сил України оголосилитимчасові коридори для торгівельних суден, що йдуть до/з портів України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus