Інформація про огляд росіянами судна, що прямувало в Ізмаїл, офіційно не підтверджена — Гуменюк

Заява міноборони рф про огляд судна SUKRU OKAN, яке прямувало до Ізмаїлу, офіційно не підтверджена.

Про це заявила начальниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, пише «Українська правда».

«Те повідомлення, яке сьогодні (13 серпня, — прим. ред.) пролунало виключно від міністерства оборони російської федерації, ніким більше з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу і пам’ятати про особливості гібридної війни. Коли відбуваються якісь події, в яких задіяно кілька учасників, обов’язково є офіційна точка зору з одного, другого, третього боку — всіх, хто був задіяний», — говорить Гуменюк.

Вона додала, що ця ситуація є сигналом для кожного цивільного судна в акваторії Чорного моря, оскільки росіяни готові застосувати всі ті потужності, які демонстрували під час навчань.

Читайте також: Україна вже реєструє судна для проходження тимчасових коридорів у Чорному морі

«Треба розуміти, ті коридори транспортні, навігаційні, які сьогодні існують, мають перебувати під міжнародною гарантією», — зазначила Гуменюк.

В свою чергу, міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm заявляє, що росіяни збрехали як про успішний огляд судна SUKRU OKAN у Чорному морі, так і про попереджувальні постріли.

«За даними об'єктивного контролю, який надали для InformNapalm моряки одного із суден, які спостерігали за цією подією з відстані, мо рф збрехало про успішний огляд судна. Як вказали моряки, судно «Сукра Окан» не підкорилося вимогам рашистів застопорити хід, а просто тимчасово змінило курс у напрямку берега, територіальних вод Туреччини», — йдеться у повідомленні.

В InformNapalm додали, що ніякого гелікоптера та попереджувальних пострілів не було. Були тільки погрози росіян у радіоефірі.

«На борту «Сукра Окан» перебував турецький екіпаж, який «поклав болт» на погрози і не підкорився. Тож рашисти збрехали про «успішний огляд» судна», — зауважили розслідувачі.

Нагадаємо, 13 серпня росіяни заявили, що відкрили попереджувальний вогонь по судну, яке прямувало в український порт Ізмаїл.

Виконано за допомогоюDisqus