З порту Південний вийшли два балкери — Мінвідновлення

Ще два заблокованих через війну судна йдуть тимчасовим коридором з чорноморських морських портів України.

Про це повідомляє Мінвідновлення.

Балкери ANNA-THERESA (прапор Ліберія) та OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором в напрямку Босфору. На борту — 56 тисяч тонн чавуну та 172 тисяч тонн залізорудного концентрату.

«Обидва балкера знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення. Балкер ANNA-THERESA знаходився в порту з  22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY — з 16 лютого 2022 року», — йдеться у повідомленні.

Установлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. 

Читайте також: Цей шлях не буде заручником російського шантажу, — Кулеба про тимчасовий коридор для суден в Чорному морі

Нагадаємо, перше судно скористалося тимчасовим коридором для торговельних суден до/з портів Великої Одеси 16 серпня. Друге судно вийшло 26 серпня.



Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus