Прохід судна з Одеси новим маршрутом підтверджує, що «зерновий коридор» без росії можливий — Клименко

Лінія треку судна JOSEPH SCHULTE дозволяє зробити висновок, що він йшов новим коридором і лише двічі на коротких відрізках маршруту виходив за межі територіального моря України.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

«Цим доведено, що «зерновий коридор» з українських портів можливий без росії», — написав він.

Зазначимо, контейнеровоз JOSEPH SCHULTE (прапор Гонконг) вийшов з порту Одеса 16 серпня та рухається встановленим для цивільних суден тимчасовим коридором до/з чорноморських морських портів України.

«Чомусь я впевнений у 2-х речах (це виключно мої припущення, не більше): 1) що вмовити судновласника дати добро на цей рейс було дуже нелегко; 2) що скоріш за все екіпаж на контейнеровозі JOSEPH SCHULTE був українським (жодні моряки в світі, так мені здається, не змогли б так ризикнути — особливо після нічної атаки ворога на дунайські порти). Честь!», — додав Андрій Клименко.

Нагадаємо, 10 серпня Військово-морські сили Збройних сил України оголосили тимчасові коридори для торгівельних суден, що йдуть до/з портів України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus