Цьогоріч в Україні працюватимуть 30 цукрових заводів

В новому сезоні цукроваріння переробку буряків здійснюватимуть 30 заводів.

Про це розповів в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України («Укрцукор») Назар Михайловин в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

До минулорічних підприємств додалися ще сім цукрових заводів, з яких три — на Київщині, два — на Житомирщині, по одному — у Хмельницькій та Тернопільській областях.

«Зазначу, що на початку повномасштабної війни в окупації перебував один цукровий завод на Харківщині. На сьогодні в Україні немає цукрових заводів, які б перебували під окупацією. Харківська область не сіяла цукровий буряк, оскільки не було проведено повного розмінування земель. Відтак цукрові заводи цієї області не працюватимуть», — сказав Михайловин.

За його словами, в разі сприятливих погодно-кліматичних умов в Україні цього року валовий збір цукрових буряків очікується на рівні 13 млн т, що забезпечить оптимальні строки роботи підприємств.

Читайте також: В Україні стартував сезон цукроваріння

Михайловин зазначив, що більшість цукрових заводів завершать сезон виробництва цукру до Нового року, а окремі цукрові заводи планують працювати в першій декаді 2024 року.

Нагадаємо, цукровий завод компанії Cygnet в Житомирській області відновить роботу в цьому році. В минулому сезоні завод не працював через військові ризики.

Виконано за допомогоюDisqus