Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти — Свириденко

Україна почала експортувати зерно через морські порти Хорватії.

Про це під час двосторонньої зустрічі на саміті ініціативи Трьох морів в Бухаресті заявила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», — зазначила Свириденко.

Також сторони обговорили важливість спільного вирішення питання експортних обмежень для українських товарів.

Читайте також: Хорватські, італійські чи балтійські порти — це $120-150 на тонні витрат на логістику. Альтернативи українським портам немає — Анастасія Шепелева

Нагадаємо, у липні Хорватія запропонувала Україні свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для експорту зерна після блокування росією зернової угоди.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus