Хорватія пропонує Україні свої порти для експорту зерна

Хорватія запропонувала Україні свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для експорту зерна після блокування росією зернової угоди.

Про це заявив держсекретар МЗС Хорватії Франо Матусіч на засіданні Генеральної Асамблеї ООН під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України, пише Укрінформ.

«Хорватія готова допомогти в пошуку нових маршрутів експорту українського зерна. Хорватські залізниці та порти в Адріатичному морі — це один з можливих альтернативних маршрутів», — сказав Матусіч.

Він зазначив, що рішення росії припинити зернову угоду провокує загрозу голоду в багатьох куточках планети.

Читайте також: Без «зернового коридору» Україна зможе експортувати лише 3,8 млн т зерна на місяць — нардеп

Франо Матусіч додав, що Хорватія з перших днів російського вторгнення заявила, що стоїть на стороні України та її народу і готова підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки вважають, що експорт українського зерна сухопутним шляхом буде менш ефективним, ніж морем, однак варіант супроводу цивільних суден, що йдуть до України, Білий дім не розглядає

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus