У Кернелі назвали причини «неявки» акціонерів на викуп акцій

«Кернел» допустив до останнього аукціону всіх кваліфікованих акціонерів компанії, які хотіли взяти участь.

Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів фінансовий директор «Кернел» Сергій Волков.

«Щодо приватних інвесторів — ми би залюбки прийняли від них внески в акціонерний капітал, проте на рівні законодавства ЄС є заборона на участь приватних некваліфікованих інвесторів у подібних транзакціях. «Кернел» і раніше, після проведення IPO, залучав додатковий акціонерний капітал без допуску приватних інвесторів, щоб не порушувати вимогу європейського законодавства», — каже Волков.

Він зазначив, що остаточну ціну акції в новому випуску встановлював не «Кернел», а самі інвестори, які взяли участь у аукціоні. І саме низький попит на акції з боку інших акціонерів «Кернел» (за винятком Namsen Limited) і призвів до того, що саме заявка Namsen вирішила долю аукціону — і за кількістю випущених акцій, і за ціною.

Читайте також: Компанія Веревського збільшила частку в Кернел до 94%

«Мета нещодавньої додаткової емісії акцій — не розмити когось, а залучити акціонерний капітал для виконання вимоги кредиторів компанії в цілях реструктуризації кредитного портфелю», — додав Волков.

Коментуючи ціну акцій на допемісії Волков зазначає, що ринкові важелі попиту і пропозиції визначають ринкову ціну у конкретну мить. Ціни 100 злотих за акцію не було ніколи за історію компанії, навіть до війни (максимальна ціна дещо перевищувала 80 злотих), і не зрозуміло, якими аргументами оперують деякі акціонери, говорячи про «справедливу ціну» 100 злотих зараз.

Нагадаємо, у серпні агрохолдинг вирішив розмістити акції, щоб залучити до $60 млн від акціонерів. Йшлося про додаткову емісію 216 млн акцій.

В компанії пояснили, що це робиться для скорочення заборгованості і залучення додаткового капіталу.

У відповідь міноритарні акціонери «Кернела» заявили, що таким чином компанія намагається розмити їх частку та об’єдналися, щоб протидіяти цьому.

Виконано за допомогоюDisqus