В Польщі ухвалили постанову про заходи, спрямовані на продовження обмежень імпорту зерна з України

Рада міністрів Польщі прийняла постанову про вжиття заходів щодо продовження запобіжних заходів щодо імпорту чотирьох товарів з України.

Про це йдеться на сайті польського уряду.

«Для уряду пріоритетом є захист польського сільського господарства. Тому Рада міністрів закликає Єврокомісію продовжити заборону на імпорт зерна з України після 15 вересня 2023 року. В іншому випадку Польща самостійно запровадить таку заборону на національному рівні. Заборона діятиме до тих пір, поки не будуть врегульовані аграрні відносини між Польщею та Україною», — йдеться у постанові.

Читайте також: Україна позиватиметься проти ЄС до СОТ в разі продовження обмежень на імпорт — Тарас Качка

Рада міністрів закликає Європейську Комісію:

  • продовжити після 15 вересня 2023 року заборони на імпорт з України чотирьох видів сільськогосподарської продукції: пшениці, кукурудзи, ріпаку (рапсу) та соняшнику;
  • вжити негайних заходів для розробки рішень, що забезпечують стабільне та ефективне функціонування місцевих виробників у Польщі та Європейському Союзі.

Якщо Єврокомісія не продовжить заборону на імпорт зерна з України після 15 вересня, Польща запровадить таку заборону на національному рівні, йдеться в постанові. Заборона діятиме до тих пір, поки не будуть врегульовані аграрні відносини між Польщею та Україною.

«Наша країна налагодила багатомісячну співпрацю з Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Болгарією, щоб спільно відстоювати інтереси фермерів перед Єврокомісією. Завдяки зусиллям п’яти прифронтових країн ЄС запровадив заборону на імпорт зерна з України до 15 вересня», — додали в польському уряді.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що кордони Польщі не відкриються для імпорту українського зерна.

Виконано за допомогоюDisqus