Вексельна схема розрахунку в ПУМБ дозволяє аграріям профінансувати весняні закупівлі до 100% від вартості товару

Портфель авальованих Першим Українським Міжнародним Банком (ПУМБ) векселів склав рекордні 850 мільйонів гривень, а сукупний приріст у порівняні з попереднім періодом становив більше 30%. Банк незмінно залишається одним з лідерів на ринку вексельних операцій та за оновленими показниками посідає друге місце серед банків за їхнім обсягом.

Про це повідомили в пресслужбі ПУМБ.

Левову частку портфелю складають саме векселі надані агровиробникам для придбання та оплати основних засобів, що потрібні їм для проведення посівної кампанії. Послуга з авалю таких векселів вже багато років дозволяє як невеликим фермерським господарствам, так і великим агрохолдингам легко розраховуватися на умовах відстрочки платежу з дистриб’юторами провідних мультинаціональних компаній, постачальниками насіння, добрив та засобів захисту рослин.

Читайте також: Прометей уклав кредитну угоду під фінансування експортних контрактів

«Використовуючи вексельну схему розрахунку, аграріям надається можливість профінансувати весняні закупівлі до 100% від вартості товару, а погашати їх восени. При цьому для покупця це є навіть вигідніше, адже вартість операції авалювання векселя коштує в 5-6 разів дешевше за стандартний банківський кредит», — йдеться у повідомленні.

ПУМБ співпрацює з великою кількістю міжнародних виробників насіння і ЗЗР (Syngenta, BAYER, SUMI AGRO, BASF, LIDEA та іншими), які активно використовують в розрахунках авальовані банком векселі.

Детальніше ознайомитись з послугою авалювання можна за посиланням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus