Уряд запускає програму компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва

Уряд запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 8 березня. 

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, — основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, — лише одна з програм такої підтримки. На її реалізацію ми заклали в бюджет цього року 1 млрд грн. Надалі плануємо розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва. Виготовляти українське, купувати українське, розвивати українську промисловість — це наш шлях до економічного зростання та самозарадності», — зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

Перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почне формуватись після вступу в дію рішення Уряду та буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Міністерства економіки. 

Читайте також: Компенсація за купівлю вітчизняного обладнання дозволить аграріям повернутися до поставлених на паузу проєктів — думка

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку українського виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи.  

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus