У жовтні залізницею вже відправлено 500 тис. т зернових на експорт

З початку жовтня поточного року, в рамках експортного сполучення, залізницею було доставлено 503,8 тис. т зернових вантажів.

Цю інформацію було оголошено 12 жовтня під час спільної наради представників АТ «Укрзалізниця» та учасників зернового ринку, повідомляє «УкрАгроКонсалт».

Завдяки впровадженню тимчасового коридору для експорту зерна, обсяг перевезення сільськогосподарської продукції в напрямку портів Великої Одеси в жовтні значно зріс. Лише за 11 днів жовтня було перевезено 228 тис. т зернових. Водночас, 275,5 тис. т було експортовано через західні кордони.

Загалом, з початку жовтня «Укрзалізницею» було відправлено 519,6 тис. т зернових вантажів. Останнім часом спостерігається збільшення щоденного обсягу навантаження до понад 60 тис. тонн.

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня оренда зерновозів ЦТЛ «Укрзалізниці» зросла на 100 грн/добу і складатиме 600 грн/добу без ПДВ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus