Єгипет домовився про поставку майже півмільйона тонн російської пшениці — Bloomberg

На поточному тижні Єгипет замовив вісім партій пшениці у російського державного трейдера в рамках прямої угоди, про це Bloomberg повідомили трейдери на правах анонімності.

Єгипет, будучи одним із основних світових покупців пшениці, уклав угоду на поставку близько 480 тис. т, що становить близько 4% його річного імпорту країни. За словами трейдерів, державний імпортер — Генеральне управління з постачання сировинних товарів (GASC) — домовився про відвантаження зерна в листопаді і грудні.

Минулого місяця агентство Bloomberg повідомило, що країна веде переговори про імпорт 1 млн т пшениці з росії в рамках міжурядової угоди. російська ОЗК (United Grain Co.), мажоритарним власником якої є російський уряд, постачатиме зерно.

Прес-служба ОЗК заявила, що не має інформації про комерційні поставки поза державними тендерами. Представник GASC не відповів на запити про коментарі.

Екс-президент GAFTA і трейдер Світун Стіл повідомив у X (Twitter), що на 12 жовтня GASC планував провести тендер із закупки пшениці на умовах FOB з поставкою у грудні. Про результати тендеру поки не повідомлялося.

Нагадаємо, що експорт пшениці з України від початку 2023/24 МР знаходиться на рівні минулорічного — 3,76 млн т станом на 11 жовтня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus