ЄС може відправити українське зерно для Єгипту в рамках угоди про підтримку Каїра

ЄС розглядає можливість використання поставок зерна або добрив з України в рамках ширшої угоди щодо міграційної та економічної підтримки Єгипту.

Про це повідомляє Financial Times.

Деталі запропонованої угоди є секретними. Двоє чиновників ЄС повідомили Financial Times, що вона може включати положення про імпорт продовольства, яке було головним економічним фактором ризику для Каїра з його 110-мільйонним населенням ще до початку конфлікту в Секторі Гази на його північно-східному кордоні.

Країни ЄС прагнуть співпрацювати з країнами Північної Африки, щоб утримати людей від перетину Середземного моря, оскільки кількість нелегальних мігрантів зростає.

Єгипет домовився про поставку майже півмільйона тонн російської пшениці — Bloomberg

Читати також

За словами голови Євроради Шарля Мішеля, Брюссель розглядає можливість використання коридорів, створених для експорту зерна з України, для доставки сільськогосподарської продукції до Єгипту. Чиновники працювали з Києвом, щоб зробити щось «надзвичайно корисне» для Каїра, сказав Мішель.

Однак у двосторонній угоді, згідно з інформацією FT, не згадуватиметься міграція із сектору Гази. Каїр неодноразово заявляв, що не прийматиме біженців із палестинського анклаву. Влада Єгипту дала зрозуміти ЄС, що готова за певних обставин пропустити в Газу гуманітарну допомогу, але за жодних обставин не пустить з Гази до Єгипту людей, які не мають подвійного громадянства.

Виконано за допомогоюDisqus