Al Dahra веде переговори про купівлю землі в Єгипті — Reuters

Агробізнес Al Dahra, що базується в ОАЕ, веде переговори про придбання більшої кількості сільськогосподарських земель в Єгипті, повідомили два джерела, які безпосередньо обізнані з цим питанням. Це покупка в рамках угоди, яка може зменшити залежність Каїру від імпорту основних сільськогосподарських культур, але також викликає занепокоєння з приводу використання водних ресурсів.

Про це пише Reuters, посилаючись на власні джерела.

Джерела не повідомили, наскільки скоро може бути укладена угода, але потенційно інвестиції можуть скласти сотні мільйонів доларів, які вкрай необхідні для відновлення пустелі і вирощування основних сільськогосподарських культур, таких як пшениця і кукурудза.

Al Dahra, яка наполовину належить суверенному фонду Абу-Дабі ADQ, через свою дочірню компанію Al Dahra Egypt веде переговори з Національною організацією військових проектів (NSPO) про купівлю землі в Тошці на півдні Єгипту, але також розглядає інші території, повідомили джерела на умовах анонімності.

Одне з них повідомило, що угода може передбачати придбання 500 тис. федданів (210 тис. га) поетапно, або через купівлю, або через довгострокову оренду. Друге джерело вказало на приблизно половину цієї кількості землі.

У своїй заяві для Reuters Al Dahra повідомила, що тісно співпрацює із зацікавленими сторонами, шукаючи можливості для сталого розвитку.

«Якщо нові угоди або партнерства будуть встановлені в Єгипті, Al Dahra оголосить про них у відповідний час», — заявили в компанії.

Reuters не вдалося зв'язатися з NSPO для отримання коментарів.

Активісти часто критикують придбання сільськогосподарських земель у бідних країнах багатими на нафту державами Перської затоки, які прагнуть зміцнити власну продовольчу безпеку, як захоплення земель.

Нагадаємо, що Єгипет домовився про поставку майже півмільйона тонн російської пшениці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus