A.G.R. Group завершила збирання врожаю пізніх культур, врожайність близька до планової

Агрохолдинг A.G.R. Group завершив збирання врожаю пізніх культур. Серед них соя і соняшник (кластер «Лохвиця», «Гребінка», «Бровари», «Миколаїв»), а також кукурудза (кластер «Лохвиця»), повідомила пресслужба компанії.

Збір врожаю сої та соняшнику у Броварському кластері був проведений у штатному режимі.

«Нам сприяли погодні умови — здебільшого спостерігалася суха сонячна погода. Але відсутність опадів все ж вплинула на кінцеву урожайність, адже рослинам не вистачило сил повністю розкрити свій біологічний потенціал. Попри це, ми отримали хороший результат по урожайності соняшнику, трішки нижчий від запланованого по сої», — резюмував головний агроном кластера Роман Черниш.

Згідно з повідомленням, збирання врожаю пізніх культур на Полтавщині також пройшло за всіма встановленими термінами. У кластері «Лохвиця» зібрано 8 458 га сої і 2 310 га соняшника. У «Гребінці» 2 079 га сої і 2 258 га соняшника.

У Миколаївському кластері склались несприятливі погодні умови — засуха на момент формування врожаю. На врожайність культур також вплинули зовнішні фактори, а саме підрив росіянами Каховської ГЕС — в наслідок чого не змогли належним чином зрошувати ріпак, сою, соняшник, адже була затоплена Інгулецька насосна станція.

Всього обмолочено 22 377 га:

  • сої 14 538 га;
  • соняшнику 7 672 га;
  • кукурудзи 167 га.

Раніше повідомлялося, що найвища середня врожайність в Україні станом на 12 жовтня на Хмельниччині — 10 т/га.

Виконано за допомогоюDisqus