ТАС Агро зібрав свій перший врожай цукрового буряку

«ТАС Агро» збирає врожай цукрового буряку на полях Вінниччини
«ТАС Агро» збирає врожай цукрового буряку на полях Вінниччини. Жовтень 2023 року
Джерело фото: «ТАС Агро»

«ТАС Агро» провів свої перші в історії роботи компанії жнива цукрового буряку. На Західному кластері компанії цукровим буряком було засіяно 300 га, повідомили у компанії.

Середня врожайність склала 60 т/га, що в «ТАС Агро» вважають гарним показником для Вінниччини, враховуючи непрості кліматичні умови, недостатню кількість вологи та якість ґрунтів.

За словами генерального директора компанії Олега Заплетнюка, цукрові буряки — це доволі складна культура для вирощування, яка потребує «вищого пілотажу агрономії».

«Нині, у важкий час для нашої країни, питання ефективності сільськогосподарського виробництва набуло надважливого значення. В силу певних чинників багатьом господарствам довелося переглядати власні сівозміни та знаходити нові рішення. Одним із таких рішень для компанії «ТАС Агро» стало впровадження у сівозміну нової для нас культури — цукрового буряку. Після завершення сезону та підведення підсумків будемо приймати рішення щодо можливого розширення вирощування даної культури», — підсумував генеральний директор.

Станом на сьогодні продовжується вивезення зібраного урожаю з полів підприємства. Уся кількість цукрового буряку законтрактована Гайсинським цукровим заводом (входить до структури «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО») для подальшої переробки на цукор.

Середня врожайність цукрового буряку в Україні станом на 12 жовтня склала 47,74 т/га. Найбільше солодких коренів накомпано аграріями Вінницької області — майже 1,5 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus