У листопаді Укрзалізниця розподілятиме усі зерновози через аукціони

У листопаді усі зерновози філії «Центр транспортної логістики» будуть розподілятися через аукціони «Прозоро.Продажі».

Про це під час наради з учасниками зернового ринку розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, повідомляє Rail.insider.

За словами Валерія Ткачова, через зростання попиту у листопаді збільшиться базова ставка використання зерновозів ЦТЛ — до 1 тис. грн на добу (без ПДВ). Саме за нею будуть пропонувати вагони на англійських аукціонах в «Прозорро.Продажі». Якщо активність на торгах буде малою, то «Укрзалізниця» може змінити формат проведення аукціонів на голландський.

Від терміналу Вілії до Одеси 900 км, а до Ґданська — 700. Зернова логістика стане іншою — Володимир Божок
Читати також

Також Валерій Ткачов повідомив, що аукціони 24 жовтня будуть проводитися за чинною ставкою — 600 грн на добу. Торги відбуватимуться в англійському форматі (на підвищення ціни). На них «Укрзалізниця» запропонує маршрутні відправки — 10 лотів по 50 зерновозів.

Передбачається, що буде переглянуто швидкість руху зерновозів у бік збільшення (остаточний показник буде зазначено в оголошенні). Також на ці маршрутні відправки не поширюватимуться обмеження щодо полігонів вивантаження, а навантаження можна здійснювати упродовж усього листопада.

Валерій Ткачов зауважив, що наразі не користуються попитом вагони-зерновози із перестановкою візків. Через це всі охочі можуть звернутися до філії «Центр транспортної логістики» з заявками та отримати зерновозів за базовою ставкою 600 грн на добу.

Раніше повідомлялося, що відвантаження агропродукції залізничним транспортом в напрямку західних кордонів знизилось за останній тиждень. Загальна середньодобова передача зернових вантажів та продуктів переробки на 16 жовтня (за 15 днів) складає 477 вагонів за добу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus