Через складну логістику Кищенці недоотримали $5-6 млн прибутку — Кейс Хузінха

В минулому році агропідприємство «Кищенці» частину зерна возило автомобілями в Румунію, Польщу та Німеччину. Але логістика з’їдала весь прибуток — додатково потрібно було платити 60-80$/т. У перерахунку на ті об’єми, які возить підприємство, — це додаткові витрати $5-6 млн на рік.

Про це розповів директор агрофірми Кейс Хузінха у репортажі «Завдяки молочній фермі ми диверсифіковані. Корови їдять дешеве зерно, а ми продаємо дороге молоко. Репортаж з Кищенців».

Тож коли відкрився «зерновий коридор», скористалися можливістю і вивезли майже все зерно. Наразі також возять і через Дунай, але, як зізнається Кейс Хузінха, цей процес відбувається повільно через постійні обстріли з боку росії.

Керівник підприємства розповів, що дуже сподівається на успішну та безпечну роботу морських портів, але водночас закликав підтримувати хлопців, які виганяють ворога з нашої землі.

«Чим більше ми їх будемо підтримувати і більше виділяти кошти, тим більше у них буде дронів та техніки, і тим швидше буде «коридор». А домовлятися з ворогом не можна. У нас тільки один шлях — вигнати його. Тільки тоді зможемо нормально працювати», — каже Кейс Хузінха.

Нагадаємо, що мінно-тральна група ВМС Болгарії та Румунії розпочала тралення акваторії Чорного моря поблизу берегів Болгарії на маршруті нового українського морського коридору.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus