В ДПСУ назвали пункти пропуску, які планують блокувати польські перевізники (ОНОВЛЕНО)

Польські перевізники планують проведення тривалої акції, яка може розпочатися з 3 листопада.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме через українсько-польський кордон у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

«У свою чергу органи державної влади України вживають всіх можливих заходів для нормалізації транскордонного руху. Зокрема Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало зустріч з усіма залученими сторонами щодо забезпечення належного пропуску через кордон транспорту», — йдеться у повідомленні.

За наявними даними від польської сторони, організатори блокади на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам, транспортним засобам, що перевозять гуманітарну допомогу, швидкопсувні вантажі та ін., а також легковому транспорту.

ОНОВЛЕННЯ
Як повідомив у коментарі Укріноформу організатор протесту поблизу пункту пропуску «Корчова-Краківець» Томаш Борковський, перевізники перенесли початок блокади руху вантажного транспорту поблизу трьох найбільших автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні з 3 на 6 листопада.

Нагадаємо, польські перевізники анонсували двомісячну блокаду кордону з Україною. Уряд отримав через посольство перелік вимог від них:

  • повернути дозвільну систему для українських перевізників на перетин кордону із Польщею, яку скасували із початком «транспортного безвізу» в червні 2022 року;
  • посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ та заборонити українським перевізникам реєструвати компанії в Польщі.
  • можливсть мати мати окремі черги на всіх кордонах для порожніх фур, у Є-черзі для авто на номерах ЄС та отримати доступ до української системи «Шлях». 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus