В Україні змінилися правила митного контролю та оформлення вантажів

Від 7 листопада змінюється митне законодавство, яке стосується умов контролю та оформлення імпортних та експортних вантажів. 

Про це повідомляє Держмитслужба. 

З 7 листопада втратять чинність норми, що передбачають можливість митного оформлення товарів без їх пред'явлення митниці.

У звʼязку з цим 3 листопада відбулося засідання Громадської Ради при Державній митній службі України за участі в.о. Голови Держмитслужби Сергія Звягінцева та представників профільних підрозділів.

Читайте також: В Мінагро пояснили, як подати заявку на включення в перелік верифікованих експортерів через ДАР

Головним питанням на порядку денному став рівень готовності митних органів та бізнесу до роботи в нових умовах. Представники Держмитслужби надали детальні роз’яснення щодо пред’явлення товарів митному органу.

«Щодо найпоширенішого запитання від бізнесу про огляд вантажних транспортних засобів: митницею не буде застосовано огляд 100% транспортних засобів. Натомість залишається ризикоорієнтований підхід. При цьому кількість та моторика спрацювання профілів ризиків не збільшиться, відтак і кількість оглядів не зросте», — йдеться у повідомленні. 

Також митниці отримали необхідну кількість пломб, змінили графіки роботи терміналів, щоб мати змогу вчасно оформлювати товари.

Виконано за допомогоюDisqus